Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία, διπλής χρήσης (επιτραπέζια οινοποιήσιμη), άγνωστης προέλευσης. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή του Τυρνάβου, αλλά και στην Καρδίτσα, τη Μα...
Εδώ και χιλιετίες η Αλόη Βέρα θεωρείται ένα "θαυματουργό" φυτό.
Ο χυμός αυτού του φυτού ήταν γνωστός για την ομορφιά, την υγεία και τη μακροζωία που χαρίζει, ήδη από την Αρχαία Αίγυπτο. Σήμερα είναι...
Μαύρη ένσπερμη ποικιλία που ωριμάζει στο τέλος Αυγούστου.
Σύμφωνα με την Αριθμ. 336045 Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ταξινόμηση ποικιλιών αμπέλου» η ποικιλία Αετονύχι εί...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία, που έγινε γνωστή χάρη στα θαυμάσια κρασιά που δίνει στην κοιλάδα του Ροδανού, καλλιεργούμενη σήμερα σε πολλές περιοχές στον κόσμο. Στην Ελλάδα η καλλιέργειά της...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή μεσογειακή ποικιλία ισπανικής καταγωγής καλλιεργούμενη σε αρκετές ξηροθερμικές περιοχές στον κόσμο. Στην Ελλάδα είναι συνιστώμενη ως βελτιωτική σε 18 νομούς στα Δ...
Περιοχές Καλλιέργειας
Μία από τις πιο εκλεκτές ερυθρές ελληνικές ποικιλίες, η οποία καλλιεργείται στο νομό Κορινθίας και κυρίως στη ζώνη της Νεμέας (παλιότερη ονομασία Αγ. Γεώργιος) και σποραδικά στο...
Περιοχές καλλιέργειας
Λευκή ποικιλία πιθανότατα αφρικανικής καταγωγής, η οποία καλλιεργείται ευρύτατα σε ολόκληρο τον κόσμο για την παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, κρασιού και σταφίδας. Στην Ελλά...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία μικρασιατικής προέλευσης καλλιεργούμενη στη Σάμο, την Ικαρία, στα Δωδεκάνησα, τη Λήμνο, τις Κυκλάδες, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Θράκη.
Φυτό
Είναι...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία η οποία καλλιεργείται στους νομούς Αχαϊας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και σποραδικά στους νομούς Κέρκυρας, Αρκαδίας, Χαλκιδικής και Μαγνησίας, καταλαμβάνον...
Περιοχές καλλιέργειας
Μία από τις πιο πλούσιες σε χρώμα ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, ιταλικής πιθανά προέλευσης, καλλιεργούμενη στη Λευκάδα και σποραδικά στην Πρέβεζα, το Αγρίνιο, την Πάτρα....
Περιοχές καλλιέργειας
Από τις πιο πλούσιες σε χρώμα ποικιλίες αμπέλου, γηγενής του αιγαιοπελαγίτικου χώρου. Καλλιεργούνταν αρχικά στις Κυκλάδες, τη Ρόδο και την Κρήτη, περιοχές από τις οποίες επεκτά...
Περιοχές καλλιέργειας
Μία από τις πιο αξιόλογες λευκές ποικιλίες της Κρήτης, καλλιεργούμενη στο νομό Ρεθύμνης, στην επαρχία Μηλοποτάμου, σε περιορισμένη έκταση (100 στρέμματα), και σποραδικά...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία ιταλικής προέλευσης, καλλιεργούμενη στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης και σποραδικά στις Κυκλάδες.
Φυτό
Είναι ζωηρό, εύρωστο, παραγωγικό...
Περιοχές καλλιέργειας
Λευκή ποικιλία γαλλικής προέλευσης, η οποία καλλιεργείται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα η καλλιέργειά της ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 για να φτάσει...
Περιοχές καλλιέργειας
Λευκή ποικιλία καλλιεργούμενη κυρίως στους νομούς Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας και, σε μικρότερη έκταση, στις Κυκλάδες, τη Δυτική Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, ξεπερ...
Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.