USP 1
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 €

28 Ιουλίου, 2019

Φυτά στο μπαλκόνι

Φυτά στο μπαλκόνι

Η άνοιξη ανανεώνει την επιθυμία για ένα κατάφυτο μπαλκόνι. Οι συνθέσεις λουλουδιών κάνουν την πρόσοψη ενός κτιρίου πολύ πιο ελκυστική και αποτελούν πάντα ένα όμορφο θέαμα για τους περαστικούς.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με αυτό το θέμα. Δεν ευδοκιμούν εξίσου όλα τα φυτά στις διαφορετικές θέσεις του μπαλκονιού. Γίνεται διάκριση μεταξύ των φυτών του μπαλκονιού που προτιμούν τον ήλιο και αυτών που προτιμούν τη μερική σκίαση.

Μάθετε πώς να επιλέγετε τα κατάλληλα φυτά για το μπαλκόνι σας και πώς να τα λιπαίνετε σωστά, ώστε να απολαμβάνετε τα λουλούδια σας σε όλο τους το μεγαλείο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Για να κάνετε την καλύτερη επιλογή φυτών μπαλκονιού, πρέπει πρώτα να ρίξετε μια ματιά στη θέση του μπαλκονιού σας. Εάν είναι μεσημβρινό, πρέπει, φυσικά, να επιλέξετε φυτά που αγαπούν το πολύ φως. Παραδείγματα τέτοιων φυτών είναι η πετούνια, το γεράνι, η θαμνώδης μαργαρίτα και η λουiζα. 

Τα φυτά που προτιμούν τη μερική σκίαση ταιριάζουν περισσότερο σε μπαλκόνια με ανατολικό ή δυτικό προσανατολισμό. Βεβαιωθείτε ότι δεν τα ποτίζετε υπερβολικά, γιατί η στάσιμη υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη. Επίσης, οι ρίζες των φυτών που προτιμούν τη μερική σκίαση εξαπλώνονται καλύτερα σε πιο στεγνό χώμα. Η φούξια, ο έρωτας ή τα ανθεκτικά πολυετή, όπως οι φτέρες, ο κισσός και η μπιγκόνια ευδοκιμούν ιδιαίτερα σε μπαλκόνια που προσφέρουν μερική σκίαση.
Υπάρχουν επίσης μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν φυτεύετε ζαρντινιέρες παραθύρου. Περίπου 4-5 φυτά είναι αρκετά για μια ζαρντινιέρα μήκους ενός μέτρου. Θα πρέπει να τοποθετούνται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά ανάπτυξής τους. Τα κρεμαστά φυτά θα πρέπει να φυτεύονται στην εξωτερική πλευρά, ώστε να κρέμονται όμορφα πάνω από την περιοχή του μπαλκονιού. Για τον ίδιο λόγο, τα ψηλά φυτά μπαλκονιού θα πρέπει να φυτεύονται στην εσωτερική πλευρά. Επιλέξτε μικρότερα φυτά για να συμπληρώσετε τα κενά ανάμεσά τους.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιθεωρείτε τα φυτά του μπαλκονιού σε τακτικά διαστήματα. Θα πρέπει να ελέγχετε την περιεκτικότητα του χώματος σε υγρασία και να προσέχετε για μαραμένα άνθη. Αυτά θα πρέπει να αφαιρούνται από τα κοτσάνια.