USP 1
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 €

28 Δεκεμβρίου, 2014

Όμορφα μονοπάτια χωρίς έξοδα

Όμορφα μονοπάτια χωρίς έξοδα

Ο χειμώνας μαζί με τις βροχερές και παγωμένες μέρες του πλησιάζουν. Η υγρασία σκεπάζει το γκαζόν και τα φυτά σας καθιστώντας δύσκολο σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να κάτσει σε κάποιο παγκάκι ή καρέκλα ή να μαζέψει τη σοδειά του λαχανόκηπου χωρίς να λερώσει τα παπούτσια του. Με λίγη τέχνη και αρκετή θέληση όμως, μπορεί κανείς να δημιουργήσει εντυπωσιακά μονοπάτια με ελάχιστα χρήματα. Το μονοπάτι μπορέι να είναι ευθύ ή κυκλικό, στενό ή φαρδύ ή ό,τιδήποτε άλλο φανταστείτε.


Ξεκινάμε με το σχεδιασμό, δουλεύουμε μια μέρα και τελειώσαμε. Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή σκεφτείτε την πορεία που θέλετε να ακολουθήσει το μονοπάτι και τα υλικά που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε. Η χρήση ξύλινων κομματιών είναι μια εύκολη, οικονομική και αρκετά εντυπωσιακή επιλογή σε σχέση με τις παραδοσιακές πέτρες. Τα μονοπάτια που φτιάχνονται από φύλλα, χαλίκια ή λιθοτρίμματα δε χρειάζονται βάση από τσιμέντο. Δείχνουν φυσικά και αλλάζουν εύκολα αν έχετε κάποια διαφορετική ιδέα αργότερα. Αν το μονοπάτι θα χρησιμοποιείται συχνά καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν ανθεκτικά υλικά για σταθερές κατασκευές.
Όταν καταλήξετε στο τι ακριβώς θέλετε, εφοδιαστείτε με ένα κορδόνι και ξύλινα ραβδάκια. Το πρώτο βήμα είναι η οριοθέτηση του μονοπατιού. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι το ελάχιστο πλάτος ενός μονοπατιού για χρήση από έναν άνθρωπο πρέπει να είναι 60εκ. Για να μπορούν να περάσουν δύο άτομα υπολογίστε ότι το πλάτος πρέπει να είναι περίπου 120 εκ.
Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πατόφτυαρο για να σκάψετε μια γραμμή στα όρια που έχετε θέσει με το κορδόνι. Αφαιρέστε το χώμα μεταξύ των κορδονιών, σε βάθος 10 περίπου εκατοστών. Οι προεξέχουσες πέτρες και οι ρίζες πρέπει να αφαιρούνται προκειμένου να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο μονοπάτι. Οι τρύπες και οι κοιλότητες πρέπει να καλυφθούν με χαλίκι, χώμα ή άμμο. Έπειτα μπορείτε να πιέσετε το χώμα με κάποιον ειδικό κύλινδρο.
Εάν θέλετε να υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή στις δύο πλευρές του μονοπατιού πρέπει αν σκάψετε ένα χαντάκι το οποίο θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τις πέτρες που θα τοποθετήσετε εκεί αργότερα.
Αν γεμίσετε το χαντάκι με άμμο, η θέση των πετρών μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν αφήνετε μεγάλο κενό μεταξύ τους. Αφού τοποθετήσετε τις πέτρες, χτυπήστε τις με κάποιο σφυρί προς τα κάτω και γεμίστε τα κενά μεταξύ τους με άμμο. Τέλος, το μονοπάτι θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση του επιλεγμένου υλικού, π.χ. χαλίκι, στο κενό μεταξύ των πετρών με τις οποίες το έχετε οριοθετήσει.
Αυτό ήταν, τώρα θα μπορείτε να απολαύσετε τον κήπο σας και να φτάσετε στην αγαπημένη σας γωνιά χρησιμοποιώντας το μονοπάτι που δημιουργήσατε μόνοι σας!