Φυτοπρομηθευτική - Main Section

Φυτοπρομηθευτική - Main Component

Οδηγός φύτευσης
Η φύτευση βολβών - κορμών (βολβιδίων) – κονδύλων - κονδυλωδών ριζών - ριζωμάτων άνοιξης και φθινοπώρου, γίνεται με δύο τρόπους:
• Ανοίγουμε αυλάκια βάθους αρκετών εκατοστών, τα τοποθετούμε σε κανονικές αποστάσεις και τα σκεπάζουμε με μίγμα χώματος πλούσιο σε οργανική ουσία ή
• Φυτεύουμε κατά θέσεις σε μικρούς λάκκους.


Κατά γενικό κανόνα, το βάθος φύτευσης των βολβών (πχ. τουλίπα, νάρκισσος κτλ.) και των κορμών (πχ. κρόκος, σπάραξις, φρέζια κτλ.) πρέπει να είναι το τριπλάσιο της διαμέτρου τους, υπολογίζοντας το από την επιφάνεια του εδάφους μέχρι το επάνω μέρος του βολβού. Εξαίρεση αποτελούν οι αμαρυλλίδες και οι υάκινθοι (ζουμπούλια), οι οποίοι στη φύτευση καλύπτονται κατά τα 2/3 με χώμα. Για τους κόνδυλους (πχ. ανεμώνη, μπιγόνια, κυκλάμινο κτλ.), τις κονδυλώδεις ρίζες (πχ. ντάλια, ρεναγκούλα κτλ.) και τα ριζώματα (πχ. αγάπανθος, κάλλα, κάννα κτλ.), το βάθος φύτευσης διαφέρει από αυτό των βολβών και εξαρτάται από το είδος του φυτού και την ποικιλία.
Μετά τη φύτευση ακολουθεί άρδευση, ώστε οι βολβοί να ριζοβολήσουν συντομότερα. Τα βολβώδη, κονδυλώδη και ριζωματώδη φυτά, φυτεύονται ανάλογα με το είδος τους, φθινόπωρο για να ανθίσουν χειμώνα/άνοιξη ή άνοιξη για να ανθίσουν καλοκαίρι/φθινόπωρο.
Πηγή: www.gemma.gr

Φυτοπρομηθευτική - Bottom info

Φυτά και
λουλούδια
όλων των ειδών

Περισσότερα

Εργαλεία
Χειρός
ανακαλύψτε τα

Περισσότερα

Περιηγηθείτε
στους ορόφους του
καταστήματος μας

Περισσότερα

Μοναδικές τιμές, μοναδικές προσφορές

Κωδ: 8193
22.00 €
Τιμή: 19.90 €