USP 1
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 €

5 Νοεμβρίου, 2014

Γιατί βιολογικά λιπάσματα;

Γιατί βιολογικά λιπάσματα;

Βιολογικά Προϊόντα χαρακτηρίζονται αυτά που για την παραγωγή τους δεν χρησιμοποιούνται συνθετικά ή χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα ή ορμόνες. Με την σειρά οργανικών λιπασμάτων της DCM από την Gemma δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά οι Έλληνες ερασιτέχνες να καλλιεργήσουν και να παράγουν μόνοι τους βιολογικά προϊόντα. Η σειρά καλύπτει πλήρως επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες καλλιεργητές! Τα υλικά που χρησιμοποιούνται συλλέγονται από όλο τον κόσμο, έτσι ώστε τα λιπάσματα να έχουν υψηλή απόδοση και θεαματικά αποτελέσματα.

 

 

Μέσω των οργανικών λιπασμάτων επιτυγχάνουμε:

  • Υψηλή διατροφική αξία
    Τα φυτά που μεγαλώνουν με οργανικά λιπάσματα DCM, σε σχέση με τα συμβατικά περιέχουν 20-30% λιγότερο νερό και μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πρωτεϊνών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μεταλλικών αλάτων, και ενζύμων. Τα φυτά με τα οργανικά λιπάσματα DCM περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες καταπολεμούν πολλές ασθένειες (καρκίνο, καρδιαγγειακές ασθένειες, καταρράκτες, κ.α.)
  • Καλύτερη γεύση
    Μέσω των οργανικών λιπασμάτων DCM, τα φυτά αναπτύσσονται με μια διαδικασία κατά την οποία διατηρούν ανέπαφη τη φυσική τους σύσταση, τα θρεπτικά τους συστατικά και τις βιταμίνες τους, προσδίδοντας έτσι καλύτερη γεύση.
  • Σωστή ανάπτυξη των παιδιών
    Τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής αποτελούν την καλύτερη πρόταση για την παιδική διατροφή. Τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής αποτελούν την καλύτερη πρόταση για την παιδική διατροφή. Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν διατηρούνται ανέπαφα, μεταβολίζονται και απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό, χτίζοντας τα θεμέλια για την γερή ανάπτυξη των παιδιών.
  • Προστασία του περιβάλλοντος
    Χρησιμοποιώντας βιολογικά λιπάσματα προστατεύουμε το έδαφος, την ατμόσφαιρα και ενισχύουμε τη γονιμότητα του εδάφους. Επίσης αποφεύγουμε τη συσσώρευση τοξικών ουσιών στο έδαφος και κατ’ επέκταση προστατεύουμε τον εαυτό μας από την κατανάλωση τους.

Τα οργανικά DCM λιπάσματα προέρχονται από υλικά που ζούσαν ή είναι υποπροϊόντα διαφόρων οργανισμών. Τα παλαιά φύλλα, οι φλούδες καρπών και τα ζωικά κόπρανα είναι ακριβώς μερικά παραδείγματα των πηγών των οργανικών λιπασμάτων. Υπάρχουν πολυάριθμες πηγές οργανικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κάποιου οργανικού λιπάσματος.

Ένα πλεονέκτημα των οργανικών υλικών είναι ότι παρέχουν την ευεργετική οργανική ουσία που μπορεί να βελτιώσει το έδαφος και ιδίως την ικανότητα συγκράτησης θρεπτικών υλικών. Η οργανική ουσία δημιουργεί επίσης ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τους ευεργετικούς εδαφολογικούς οργανισμούς όπως οι γεωσκώληκες. Επίσης τα οργανικά υλικά χρειάζονται περισσότερο καιρό για να απελευθερώσουν τα θρεπτικά στοιχεία. Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση βραδείας αποδέσμευσης που παρέχει τις θρεπτικές ουσίες κατά τη διάρκεια μιας μακρύτερης χρονικής περιόδου και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της απώλειας θρεπτικών ουσιών στη διύλιση.

Η χρήση οργανικών λιπασμάτων χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται καθώς ο κόσμος ζητά όσο το δυνατόν πιο καθαρά προϊόντα. Τα οργανικά λιπάσματα DCM αποτελούν 100% φυσικό προϊόν. Για το λόγο αυτό θεωρούνται τα καταλληλότερα λιπάσματα για εφαρμογή σε λαχανικά, κλήματα, οπωροφόρα, κ.α., φυτά τα οποία πρόκειται νακαταναλώσει ο άνθρωπος και να έρθει σε άμεση επαφή μαζί τους. H Gemma διαθέτει μια πλήρη σειρά από οργανικά λιπάσματα για βιολογική καλλιέργεια σε διάφορες συσκευασίες τόσο για επαγγελματίες όσο και για ερασιτέχνες , αλλά και για όλα τα είδη φυτών.

H σειρά αυτή περιλαμβάνει λιπάσματα που ανήκουν σε μια νέα γενιά οργανικών λιπασμάτων τα οποία αποτελούνται από πολύ λεπτούς κόκκους (minigran). Δημιουργούνται μέσω μιας νέας επαναστατικής μεθόδου διαφέροντας έτσι από τα κοινά λιπάσματα, υπερέχοντας με τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Δεν αποτελούνται από λεπτόκοκκη σκόνη η οποία αιωρείται στον αέρα.
  • Διασκορπίζονται τέλεια, αυξάνοντας την περιοχή εφαρμογής
  • Περιέχουν διεγέρτες οι οποίοι προκαλούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών στο έδαφος με αποτέλεσμα την βελτίωση του και την εξισσορόπηση των συστατικών του.Οι μικροοργανισμοί βελτιώνουν το πορώδες του εδάφους και δεσμεύουν στοιχεία τα οποία τα παρέχουν στο φυτό ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί λίπασμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Είναι λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης και έχουν δράση αρκετών μηνών χωρίς κίνδυνο εγκαυμάτων (σκορπίζονται κάθε 1-3 μήνες ανάλογα την δοσολογία)
  • Ωστόσο είναι ταχείας ανάπτυξης καθώς η ειδική οργανική σύσταση τους, δίνει άμεση ανάπτυξη, ανθοφορία και ρίζα στα φυτά.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την μεταφύτευση για γρήγορη ανάπτυξη και γρηγορότερη ανάκαμψη της ρίζας από το μεταφυτευτική διαταραχή.
  • Είναι μη χημικά-τοξικά λιπάσματα τα οποία δεν μολύνουν το περιβάλλον και δεν ερεθίζουν τα ζώα.
  • Εξειδικεύονται για διάφορες κατηγορίες φυτών με καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα.
  • Οι καρποί που παράγονται με τη χρήση των οργανικών λιπασμάτων DCM έχουν 70% παραπάνω βιταμίνες, πιο ωραία γεύση και μεγαλύτερο μέγεθος.
  • Ιδανικά για φυτά εξασθενημένα τα οποία δεν μπορούν να έχουν μεγάλη ανθοφορία και να δέσουν τον καρπό τους.
  • Ειδικά για ερασιτέχνες καθώς η μεγαλύτερη δοσολογία δεν καίει το φυτό.
  • Η χρήση τους σε υψηλές θερμοκρασίες δεν χαλάει το φυτό.

Εξαιτίας της χρήσης μηχανημάτων παραγωγής οργανικών λιπασμάτων τελευταίας τεχνολογίας, τα συγκεκριμένα οργανικά λιπάσματα διαθέτουν την αποκλειστική τεχνολογία Μinigran. Η τεχνολογία Minigran επιτρέπει την παραγωγή οργρανικών λιπασμάτων τα οποία είναι λεπτόκοκκα, χωρίς ίχνος σκόνης. Επίσης όλοι οι κόκκοι έχουν ισοκατανεμημένα τα θρεπτικά στοιχεία, σε όλη τη μάζα του λιπάσματος. Έτσι με την τόσο καλή μορφή τους, μπορούν να διασκορπιστούν τέλεια στο έδαφος, είτε με επαγγελματικά μηχανήματα, είτε με το χέρι. Έτσι τόσο ο επαγγελματίας όσο και ο ερασιτέχνης μπορεί να αξιοποιήσει το 100% των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει το λίπασμα, αφού θα ενσωματωθεί το λίπασμα στη δοσολογία που πρέπει σε όλο τον όγκο του εδάφους.