Περιοχές καλλιέργειας
Λευκή ποικιλία καλλιεργούμενη στα Ιόνια νησιά, τη Μεσσηνία, την Αχαϊα, την Αιτωλοακαρνανία και την Πρέβεζα.
Φυτό
Είναι ζωηρό, γόνιμο, παραγωγικό, ευπαθές στον περονόσπορο και ανθεκτικό στην ξηρασία. Διαμορφώνεται σε κύπελλο και γραμμικό αμφίπλευρο κορδόνι (Royat) και δέχεται κλάδεμα κοντό στα 3 μάτια. Διαθέτει μεγάλη ικανότητα προσαρμογής σε διαφορετικούς τύπους εδαφών. Ξεκινά τη βλάστηση στα μέσα Μαρτίου και ωριμάζει αρχές Σεπτεμβρίου. Κάθε καρποφόρα κληματίδα φέρνει 1-3 σταφύλια, μέτρια προς μεγάλα, περίπου 300-350 gr., συνήθως διπλά, κυλινδρικά, κανονικής πυκνότητας. Οι ράγες είναι μικρές, σφαιρικές, με φλοιό παχύ, κιτρινόχρυσου χρωματισμού και σάρκα μαλακή, εύχυμη, στυφή, με 2 μέτρια γίγαρτα.
Προϊόν
Το γλεύκος είναι πλούσιο σε σάκχαρα, μέτριας οξύτητας. Το Γουστολίδι συμμετέχει στην παραγωγή Τοπικών Οίνων (Πλαγιές Αίνου, Μαντζαβινάτων).