USP 1
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 €

28 Δεκεμβρίου, 2014

Πολύχρωμες αχτίδες ελπίδας στον φθινοπωρινό κήπο

Πολύχρωμες αχτίδες ελπίδας στον φθινοπωρινό κήπο

Πολλές πολυετείς πόες ανθίζουν τον Αύγουστο ή, το αργότερο, τον Σεπτέμβριο. Καθώς ο κήπος μπαίνει σιγά σιγά στη φάση ανάπαυσής του, κυριαρχούν χρώματα όπως το πράσινο και το καφέ. Οι άνθρωποι που βρίσκουν αυτή την εποχή του έτους μάλλον μουντή μπορούν τώρα να φυτέψουν φυτά το φθινόπωρο που θα γεμίσουν χρώμα τον κήπο την επόμενη άνοιξη.


Τα αστράκια, που έχουν διάφορα χρώματα, όπως σκούρο κόκκινο, λιλά, μοβ, ροζ και άσπρο, είναι τυπικά φθινοπωρινά λουλούδια. Τα φθινοπωρινά αστράκια αγαπούν τα ηλιόλουστα παρτέρια. Ανάλογα με το είδος και τη δομή του παρτεριού, μπορείτε να επιλέξετε θαμνώδη αστράκια, μικρανθή ερεικοειδή αστράκια και ψηλά θαμνώδη αστράκια. Τα πολύχρωμα λουλούδια συνδυάζονται ιδιαίτερα όμορφα με τις πόες. Οι μέλισσες και οι πεταλούδες απολαμβάνουν επίσης αυτή την θαυμάσια πηγή τροφής, καθώς αυτή την εποχή του χρόνου δεν υπάρχουν πλέον πολλές εναλλακτικές επιλογές για την εύρεση γύρης. Τα φθινοπωρινά αστράκια ανθίζουν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ανάλογα με την ποικιλία που χρησιμοποιήθηκε και τις καιρικές συνθήκες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ντάλιες, φυσικά. Προσφέρουν κι αυτές μεγάλη ευχαρίστηση στους ιδιοκτήτες κήπων με τα πολύχρωμα λουλούδια τους το φθινόπωρο. Ωστόσο, καθώς είναι καλοκαιρινοί βολβοί οι οποίοι δεν μπορούν να φυτευτούν τώρα το φθινόπωρο, δεν θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες σε αυτά τα πανέμορφα λουλούδια του κήπου σε αυτό το σημείο.
Ένα άλλο κλασικό λουλούδι του φθινοπώρου είναι το χρυσάνθεμο, που ανθίζει από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβριο ανάλογα με την ποικιλία. Τα χρυσάνθεμα χρησιμοποιούνται συχνά για να δώσουν διακοσμητικές πινελιές χρώματος σε γλάστρες έξω από μπροστινές πόρτες ή σε αίθρια, καθώς κρατούν επί εβδομάδες. Ωστόσο, τα χρυσάνθεμα μπορούν επίσης να φυτευτούν με επιτυχία στον κήπο. Έχετε, όμως, υπόψη ότι τα περισσότερα χρυσάνθεμα δεν είναι ανθεκτικά, ακόμα και αν συνήθως περνούν αλώβητα από τους πρώτους παγετούς. Η ανθεκτική ποικιλία "Poesie", που έχει λευκά άνθη, είναι η πιο κατάλληλη για χρήση σε παρτέρια. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες και πορώδες, επειδή τα χρυσάνθεμα δεν ανέχονται τη στάσιμη υγρασία. Η θέση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη του φυτού: Όσο πιο ηλιόλουστη είναι η θέση τους στον κήπο τόσο πιο πλούσια ανθοφορία θα έχουν τα χρυσάνθεμα. Και όσο πιο προστατευμένα είναι από τον άνεμο τόσο μεγαλύτερη θα είναι η περίοδος άνθισής τους. Τα χρυσάνθεμα θα πρέπει να προστατεύονται το χειμώνα με χαμόκλαδα ή φύλλα.
Ένα άλλο, όχι τόσο κοινό, φυτό είναι η λυγαριά, που ανθίζει μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. Τα άνθη είναι ανοιχτά μοβ, μπλε, ροζ ή λευκά και σχηματίζουν ανθήλες μήκους μέχρι 30 εκ. που έχουν όμορφο άρωμα. Η λυγαριά ή αγνιά συχνά φυτευόταν στους κήπους των μοναστηριών, καθώς ο καρπός χρησιμοποιούνταν επίσης ως μπαχαρικό και ως βότανο για τον κατευνασμό των σεξουαλικών ορμών. Η λυγαριά φτάνει τα τρία μέτρα περίπου σε ύψος. Τα φύλλα της είναι παλαμοσχιδή και αναδύουν ένα ευχάριστο άρωμα όταν τρίβονται. Προτιμούν τις υγρές θέσεις, όπως κοντά σε μια τεχνητή λιμνούλα.