USP 1
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 €

28 Δεκεμβρίου, 2014

Μπαλκόνια και αίθρια το χειμώνα

Μπαλκόνια και αίθρια το χειμώνα

Οι φίλοι του κήπου που δεν θέλουν να σταματήσουν τις εργασίες στην ύπαιθρο ακόμα και το χειμώνα, μπορούν να κάνουν μια ριζική ανανέωση στο μπαλκόνι ή το αίθριό τους. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε έξω ακόμα και με κρύο καιρό: Τα μαραμένα λουλούδια μπορούν να αντικατασταθούν με αειθαλή, όπως έλατα, δάφνη-κερασέα, πύξο και άγριο δεντρολίβανο.

Συνιστάται η αραιή φύτευση, έτσι ώστε να υπάρχει χώρος ανάμεσα στα αειθαλή για ανθοφόρα φυτά, όπως ο ελλέβορος, το χειμωνιάτικο γιασεμί και το ανοιξιάτικο ρείκι. Στη συνέχεια, αυτά τα φυτά μπορούν να αντικατασταθούν με ανοιξιάτικα φυτά, όπως η πρίμουλα, ο γάλανθος ο χιονώδης και οι κρόκοι, μόλις τελειώσει ο χειμώνας. Ο χειμώνας είναι επίσης η ιδανική εποχή για να εξετάσετε τον κήπο σας παρατηρώντας την παραμικρή λεπτομέρεια: Πού υποχωρεί πιο γρήγορα το χιόνι; Πού υπάρχει περισσότερος ή λιγότερος πάγος; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις σάς επιτρέπουν να σχεδιάσετε καλύτερα τη φύτευσή σας το επόμενο κηπουρικό έτος και να επιλέξετε θέσεις με πιο ήπιες συνθήκες στον κήπο σας για τα πιο ευαίσθητα φυτά.
Πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα σημεία για να εξασφαλίσετε ότι το μπαλκόνι ή η αυλή σας θα συνεχίσουν να κάνουν καλή εντύπωση το χειμώνα.
• Τα κιούπια και οι γλάστρες θα πρέπει να εξετάζονται τακτικά για παράσιτα. Συνιστάται μία φορά την εβδομάδα.
• Εάν χιονίσει πολύ, αφαιρέστε τη μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού από τα φυτά, για να μην σπάσουν τα λεπτά τους κλαδιά.
• Ο χειμώνας είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να αντικαταστήσετε τις πέργκολες. Εάν τα αναρριχητικά φυτά δεν έχουν πλέον λουλούδια ή φύλλα, οι πέργκολες μπορούν να αναβαθμιστούν εύκολα και απλά.
• Οι ρίζες των φρεσκοφυτεμένων φυτών συχνά βγαίνουν εύκολα από το χώμα σε περίπτωση παγετού. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να τις πιέσετε προσεκτικά ξανά μέσα στο χώμα.
• Προστατέψτε τα κιούπια και τις γλάστρες από τον δυνατό άνεμο. Για να μην αναποδογυρίσουν τα φυτά από τις δυνατές ριπές αέρα, μπορείτε να τους βρείτε μια γωνιά που να μην την πιάνει ο αέρας στο μπαλκόνι ή το αίθριο ή απλώς να τοποθετήσετε τις μικρότερες γλάστρες μαζί με μεγαλύτερες και βαρύτερες, για να είναι πιο προστατευμένες.
Δυστυχώς, το πότισμα παραμελείται συχνά τις πιο κρύες ημέρες. Ωστόσο, είναι σημαντικό τα φυτά να έχουν αρκετό νερό και το χειμώνα. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να τα ποτίζετε ακόμα και τους πιο κρύους μήνες του έτους! Να θυμάστε ότι τα φυτά θα πρέπει να ποτίζονται τις μέρες που δεν έχει παγετό. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Η καλύτερη ώρα είναι αργά το απόγευμα, όταν το χώμα έχει ξεπαγώσει. Καθώς η θερμοκρασία του χώματος και του νερού θα πρέπει να είναι περίπου η ίδια, δεν συνιστάται η χρήση ζεστού νερού. Η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 8 °C και 15 °C. Σε όλες τις περιπτώσεις, το επιπλέον νερό θα πρέπει να αποστραγγίζει καλά. Τα προστατευτικά υλικά για το χειμώνα, όπως τα πλαστικά, η γιούτα και το άχυρο, δεν θα πρέπει να μένουν πολύ υγρά, καθώς μπορεί να χάσουν τις προστατευτικές μονωτικές τους ιδιότητες και να μην μπορούν να αντισταθμίσουν πλέον τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας.
Ένα όμορφα διακοσμημένο αίθριο ή μπαλκόνι είναι ευχάριστο για τους φίλους του κήπου οποιαδήποτε στιγμή του έτους και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό σχέδιο γρήγορα και εύκολα και το χειμώνα, με λίγες επιδέξιες αλλαγές εδώ κι εκεί. Ωστόσο, οποιαδήποτε διακόσμηση θα πρέπει να είναι ανθεκτική στον αέρα και στο χιόνι, τη βροχή και τον πάγο. Τα τραπέζια των μπαλκονιών και των αίθριων είναι ιδανικά για διακοσμήσεις κάθε είδους. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλαδιά από έλατο ή άλλα αειθαλή σε συνδυασμό με διακοσμητικά φωτάκια, κορδέλες ή φιγούρες. Το χειμώνα μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν κομμένα λουλούδια. Εάν τοποθετήσετε το τραπέζι μπροστά σε ένα παράθυρο, μπορείτε να το θαυμάζετε κάθε φορά που κοιτάζετε έξω. Τα φωτάκια που περιλαμβάνονται στις διακοσμήσεις είναι ιδιαίτερα όμορφα τη νύχτα και μπορείτε να δημιουργήσετε μια τέλεια ατμόσφαιρα για μια χειμωνιάτικη βραδιά…