USP 1
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 €

28 Ιουλίου, 2020

Καλοκαιρινά tips κηπουρικής

Καλοκαιρινά tips κηπουρικής

Καλοκαίρι - περίοδος διακοπών και αναψυχής! πριν όμως φύγετε λάβετε υπόψη σας κάποιες συμβουλές σχετικά με τον κήπο σας!
Κούρεμα φράχτη
Για να εξασφαλίσετε ότι ο φράχτης σας θα είναι πυκνός και θα αναπτυχθεί ομοιόμορφα πρέπει να τον κουρεύετε αρκετές φορές το χρόνο. Τώρα αργά το καλοκαίρι και μέχρι το φθινόπωρο είναι μια καλή περίοδος για να ξεκινήσετε πάλι το κούρεμα που σταματήσατε μετά την άνοιξη!
Δώστε μορφή στους θάμνους σας
Για να διατηρήσετε το σχήμα που έχετε δώσει στους θάμνους σας πρέπει να τους κουρεύετε συχνά. Για τέλεια σχήματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για οδηγό κάποιο χαρτόνι με το περίγραμμα που επιθυμείτε.


Κλάδεμα λεβάντας
Όταν η ανθοφορία της λεβάντας σταματήσει το μέγεθος των βλαστών πρέπει αν μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Έτσι τον επόμενο χρόνο η λεβάντα σας θα έχει και πάλι έντονη ανθοφορία.
Απομακρύνετε τα νεκρά λουλούδια
Η αφαίρεση των μαραμένων λουλουδιών δεν πρέπει να γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους καθώς βοηθάει και την ανάπτυξη νέων βλαστών. Με αυτόν τον τρόπο το φυτό επικεντρώνει όλες τις δυνάμεις του στα φρέσκα άνθη. Επιπλέον αποτρέπεται η δημιουργία ευνοικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη μυκητών και παρασίτων από τα νεκρά άνθη. Τέλος κάποια φυτά ανθοφορούν για δεύτερη φορά το φθινόπωρο.
Πρώτες βοήθειες για τα ηλιοτρόπια
Ακόμη κι αν τα ηλιοτρόπιά σας δε γλύτωσαν από το τελευταίο κύμα καύσωνα, υπάρχει ακόμη ελπίδα. Με τις πρώτες βοήθειες μπορείτε να σώσετε ακόμη και τα ηλιοτρόπια που έχουν λυγίσει. Τοποθετήστε το σπασμένο βλαστό σε νάρθηκα από μπαμπού και κολλήστε το με ταινία. Έτσι εξασφαλίζεται η παροχή νερού.
Φυτέψτε νέους σπόρους σε κενά σημεία
Τον Αύγουστο τα περισότερα φυτά έχουν ήδη αναπτυχθεί. Υπάρχουν κάποια λαχανικά ωστόσο που μπορείτε να σπείρετε σε περιοχές που έχουν μείνει κενές. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα ραπανάκια, το μαρούλι, η ρόκα , τα χειμερινά κρεμμύδια και το σπανάκι.
Χωρίστε τους θάμνους
Είτε οι θάμνοι σας βγάζουν λιγότερα άνθη είτε έχουν κάποια γυμνά κλαδιά εσωτερικά, είναι ώρα για μια αναζωογονητική θεραπεία, χωρίζοντάς τους. Ο Αύγουστος ενδείκνυται για το διαχωρισμό των ανοιξιάτικων και των καλοκαιρινών θαμνοειδών φυτών. Αφαιρέστε τους θάμνους χρησιμοποιώντας φτυάρι ή πηρούνα και διαχωρίστε τους. Ο μεμονωμένος θάμνος πρέπει να έχει τουλάχιστον το μέγεθος ενός αρχικού. Αφαιρέστε τις μαραμένες ρίζες και τα γυμνά κλαδιά και φυτεψτε τα σε ανάλογα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο οι θάμνοι θα ανθίσουν ξανά.